DAVOR ŠKRLEC: Predstavljanje publikacije “U prvoj polovici mandata”

Zadovoljstvo mi je kao vašem zastupniku u Europskom parlamentu na idućim stranicama sveobuhvatno predstaviti rad koji je obilježio prvu polovicu mog mandata. U dvije i pol godine postigli smo zajedno brojne uspjehe i započeli raditi na zakonskim okvirima koji će na razini Europske unije, pa tako i Hrvatske, trajno utjecati na standard i kvalitetu života naših građana.

Ova publikacija je prije svega zamišljena kao preglednik najvažnijih aktivnosti i događaja u koje sam osobno bio uključen kao akter i sukreator, a u kojima su mi vaša podrška i sudjelovanje bili od izrazitog značaja. Putem fotografija i kratkih opisa na transparentan način prikazani su trenuci u kojima smo ostvarili ciljeve zacrtane na početku mandata. Veliki posao još uvijek je pred nama, očekuju nas mnogobrojne prepreke, ali siguran sam kako se s ponosom možemo osvrnuti na zajednička postignuća. Otvorili smo pitanja o kojima se u Hrvatskoj do sada nije previše razmišljalo i govorilo, poput kružne ekonomije i otvaranja zelenih radnih mjesta, štetne upotrebe glifosata u poljoprivredi, ali i negativnih posljedica koje za okoliš ima korištenje fosilnih goriva. Smatram kako odgovore na sve navedeno pružaju zelene politike koje sam kao jedini hrvatski član grupacije Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu dosljedno zastupao u najboljem interesu naših građana.

U tom smislu, Europska unija kao obitelj naroda i država, iako suočena s mnogobrojnim izazovima, u 60 godina svog postojanja i dalje ostaje naša budućnost i najbolji postojeći okvir za ostvarenje svih naših težnji i nadanja. Moramo biti svjesni kako sjedeći za zajedničkim stolom možemo lakše utjecati na odluke koje se donose, a tiču se našeg svakodnevnog života. U isto vrijeme zajedničke politike pružaju razvojne prilike koje kao zemlja i društvo moramo biti u stanju iskoristiti, a to će zasigurno biti moj prioritet i u drugoj polovici mandata.

Zahvalan na vašoj podršci veselim se nastavak uspješne suradnje!

Vaš zastupnik u Europskom parlamentu

Davor Škrlec

Publikaciju možete pročitati na poveznici ili je možete preuzeti OVDJE.