Seminar za poduzetnice u Splitu – prijavite se!

Ured zastupnika Škrleca u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira 27. svibnja u Splitu jednodnevni seminar za poduzetnice početnice i one koje to žele postati, s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim aktivnostima dalmatinske regije. Poticanje ženskog poduzetništva visoko je na listi prioriteta Europske unije pa vjerujemo kako upravo ovim putem i vašim aktivnim sudjelovanjem možemo zajednički dati doprinos ostvarenju tog cilja.

Za Hrvatsku se još uvijek može reći da je relativno mlada tranzicijska zemlja u kojoj su društvene vrijednosti, a među kojima i one poduzetničke, još uvijek u fazi izgradnje, odnosno, ako želimo biti nešto više optimistični, u fazi učvršćivanja, odnosno stabilizacije. O prostoru za poboljšanja posebice poduzetničkog ozračja govori i najnovije istraživanje provedeno u 23 države Europske Unije, u kojemu je Hrvatska zaposjela začelje. U pet od 11 elemenata ispitivanja poduzetničke klime Hrvatska je bila na uvjerljivom posljednjem mjestu. Danas je poduzetništvo u Hrvatskoj više percipirano negativno nego pozitivno, sputano je kompliciranim zakonima koji se često mijenjaju, što predstavlja veliku prepreku.

Seminar uključuje tri tematske radionice koje će voditi priznati stručnjaci, Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Tatjana Salopek, samostalna odvjetnica i prof. dr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem on-line obrasca.

ON-LINE OBRAZAC

PROGRAM

PREDAVAČI