Škrlec: Hrvatskoj treba više žena u poduzetništvu

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i Hrvatskom gospodarskom komorom – ŽK Split, organizirao je 27. svibnja u Splitu jednodnevni seminar za 50-ak poduzetnica s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim aktivnostima dalmatinske regije.

“Poticanje ženskog poduzetništva visoko je na listi prioriteta Europske unije pa vjerujem kako je upravo ovaj seminar pomogao u ostvarenju tog cilja i snažnijem uključivanju žena u realizaciji vlastitih projekata i poslovnih ideja. O prostoru za poboljšanje, osobito poduzetničkog ozračja, govori i najnovije istraživanje provedeno u 23 države Europske unije, u kojemu je Hrvatska nažalost zaposjela začelje. Kako bismo to promijenili, moramo više ulagati u obrazovanje i poticanje poduzetničkog duha.” – rekao je Škrlec.

Seminar je uključivao tri tematske radionice koje su vodili priznati stručnjaci, Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Tatjana Salopek, samostalna odvjetnica i prof. dr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a bavile su se najznačajnijim područjima o kojima poduzetnice početnice moraju voditi računa kada kreću s vlastitim poslovnim projektima.

“U pet od 11 elemenata ispitivanja poduzetničke klime Hrvatska je bila na uvjerljivom posljednjem mjestu. Danas je poduzetništvo u Hrvatskoj više percipirano negativno nego pozitivno, sputano je kompliciranim zakonima koji se često mijenjaju, što predstavlja veliku prepreku. Na samom početku poduzetništva, ženama treba puno pravovaljanih i pravodobnih informacija kako bi se snašle u svom istupu na realnom tržištu. Održani seminar u Splitu sigurno je korak naprijed za sve žene koje žele biti poduzetnice i traže način da to ostvare.” – rekla je Sanela Dropulić.

Seminar u Splitu prvi je u nizu takvih događaja koji će se u narednim mjesecima organizirati i u ostalim hrvatskim gradovima, od Osijeka do Dubrovnika. Sudjelovanje je besplatno, a objavu poziva možete pratiti na društvenim mrežama i službenoj web stranici zastupnika Davora Škrleca.

Prezentacije:

1. Ja (ne)mogu biti poduzetnica

2. Od ideje do tržišta

3. Informacijske tehnologije za podršku i razvoj poslovanja