VIDEO: Zastupnik Škrlec protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama

Zastupnik ORaH-a u Europskom parlamentu, Davor Škrlec, pozvao je građanke i građane Grada Ploča na što veći odaziv nedjeljnom referendumu 25. siječnja kojim će se odlučivati za ili protiv izgradnje termoelektrane na ugljen.

“25. siječnja važan je dan za Ploče, ali jednako tako važan za Dubrovačko-neretvansku županiju i cijelu Hrvatsku. Referendum o termoelektrani na uvozni ugljen treba biti izjašnjavanje građana Ploča za sigurnu i zdravu budućnost u kojoj će kao dobri gospodari iskoristiti svoje bogate potencijale obnovljivih izvora energije koji su njihovo vlasništvo. Ustupanjem životnog prostora na raspolaganje za tuđe vlasništvo i malu osobnu korist trajno će se ugroziti poljoprivreda, ribarstvo, turizam i, što je najvažnije, zdravlje ljudi zagađenjem okoliša.” – ističe Škrlec.

S obzirom na već od prije poznat stav ORaH-a i činjenicu kako ovakvi projekti Vlade RH ne doprinose ciljevima zacrtanim strategijom Europa 2020 i preuzetim obvezama Hrvatske članstvom u Europskoj uniji, a ujedno smanjuju i potencijale za održivi razvoj cijelog kraja, zastupnik Škrlec poziva sve građane da u nedjelju zaokruže PROTIV izgradnje termoelektrane na ugljen.

Zastupnik Škrlec ovim putem također ističe svoju punu podršku udruzi građana Škanj i ostalim građanskim inicijativama koje se zalažu protiv izgradnje termoelektrane u Pločama.