Prijavi se na Zagreb Energy Conference 2016.

Konferencija će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu od 8. do 10. prosinca 2016. godine.

Izvrsnost se ne postiže samo kroz svakodnevne, uobičajene aktivnosti – upravo ovo je jedna od misli vodilja studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji kroz brojne vannastavne aktivnosti unaprjeđuju svoja znanja, vještine i pripremaju se za tržište rada. Nakon prošlogodišnje iznimno uspješne prve konferencije Zagreb Energy Conference (ZEC), za koju su nagrađeni i Rektorovom nagradom, i ove godine studenti FER-a i studentski ogranak IEEE (najveće svjetske inženjerske organizacije) organiziraju popularni ZEC. Motivirani prošlogodišnjim uspjehom, ove godine su odlučili otići korak dalje, te će ove godine kroz tri dana hrvatski i međunarodni studenti imati priliku slušati i učiti o novitetima i smjerovima budućnosti energetike i robotike.

Prvi dan je rezerviran za stručni izlet s ciljem upoznavanja o novitetima u automatizaciji i naprednim energetskim rješenjima. Na poziv tvrtke Ducati komponenti d.o.o. i njenog direktora Dražena Crnkovića, ZEC će započeti u centru svijeta – Ludbregu, gdje će studenti vidjeti jedan od najmodernijih proizvodnih procesa u području e-mobilnosti, pametnih brojila i spremnika energije. Dražen Crnković će drugi dan konferencije održati i predavanje u kojem će prezentirati održiva energetska rješenja koja nudi industrija u Hrvatskoj – od električnih vozila i bicikala do solarnog drva i baterijskih spremnika. Nastavak stručnog posjeta će biti u hidroelektrani Dubrava na rijeci Dravi, jednoj od najmodernijih elektrana u Hrvatskoj, gdje će se sudionici konferencije upoznati s novim rješenjima upravljanja i optimiranja proizvodnje električne energije – ključnim faktorom u budućoj održivoj energetici.

Drugi dan konferencije organizirana su stručna i znanstvena predavanja u prostoru FER-a. Konferenciju će otvoriti zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec i odnedavno član Europskog energetskog foruma, s aktualnom temom uključivanja građana u energetske procese kao novitetima koje i Hrvatska mora slijediti u budućnosti. Tako će profesor Škrlec sudionicima konferencije, između ostalog, među prvima predstaviti novosti koje donosi novoobjavljeni Zimski paket Europske komisije. Nakon predavanja već ranije najavljenog Dražena Crnkovića, Vladimir Sabo iz HEP d.d. koji će prezentirati novi, uspješno dobiven, HEP-ov europski projekt sufinanciranja e-mobilnosti i programa CEF-a. Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj kojim će se osigurati razvoj i veća integracija električnih vozila u Hrvatskoj. Nakon tema iz energetike, sudionicima će svoja istraživanja predstaviti dva možda vodeća stručnjaka iz područja robotike u Europi. Profesor Nikola Mišković i profesor Stjepan Bogdan s FER-a predstavit će svoje inovacije u području podvodnog istraživanja robotike te ispričati kako će napraviti najveći dron na svijetu.

Posljednji, treći, dan konferencije profesori FER-a održati će zanimljive radionice iz upravljanja i energetike, a naši budući stručnjaci na tržištu steći će nove i vrijedne vještine za budućnost.

Konferencija je namijenjena svima koji žele saznati što je novo u svijetu energetike, ali i drugim znatiželjnicima. Zainteresirani mogu birati između dva paketa: plavog, koji uključuje predavanja i radionice te je besplatan, i zelenog, koji osim predavanja i radionica uključuje i izlet te službenu majicu konferencije, a sve to za samo 80 kn.

Prijaviti se možete ovdje.

PROGRAM