Green Cro App

Ideja i misao vodilja ovog projekta stopiti je sve interesne skupine u turizmu, koje posluju društveno odgovorno i predstaviti ih putem aplikacije. Cilj aplikacije je kroz jedinstven i zabavan sadržaj uključiti što veći broj korisnika te na taj način promovirati održivost i odgovornost u poslovanju, što bi rezultiralo i većim brojem subjekata u destinaciji koji se takvog poslovanja i pridržavaju.

Ovisno o interesima mogu pronaći razne informacije koje su vezane uz održivo poslovanje, od smještaja pa sve do događanja unutar destinacije. Cilj je korisnicima omogućiti pregled svih restorana koji imaju eko proizvode, koji poslužuju zdravu hranu te hranu iz vlastitog uzgoja. Na ovaj način pomažemo i lokalnom stanovništvu te malim poduzetnicima koji se bave proizvodnjom domaćih proizvoda. Unutar aplikacije korisnici će moći pronaći sve oblike prijevoza koji koriste biogoriva, rade na plin ili na bilo koji drugi održivi način. Osim javnog prijevoza korisnicima će biti dostupne i informacije gdje mogu iznajmiti prijevozna sredstva (bicikli, segway,…) koji nemaju negativni učinak na okoliš.

slika4

Osim dostupnosti informacija, kroz Green Cro App, potrošačima, odnosno turistima pružaju se mogućnosti uvida u sve proizvode i usluge u destinaciji koji zadovoljavaju kriterije društveno i okolišno odgovornog poslovanja. Većim brojem korisnika aplikacije motivirali bi se proizvođači i ponuđači proizvoda i usluga kako bi i oni počeli poslovati u skladu s navedenim načelima, te na taj način stvarali dodatnu vrijednost svojim proizvodima.

Ovaj projekt koristan je ne samo turistima već i poduzećima, lokalnoj zajednici, neprofitnim udrugama, ali i okolišu.

Članovi tima:
Anita Librić
Andrea Škerlj
Ivana Prebisalić-Uršić
Filip Vuković
• Duška Zdjelar

Povratak na kategoriju INOVACIJA