Zaustavimo zagađenje plastikom: Zatraži da trgovački lanci smanje upotrebu beskorisne plastike

Prilikom redovitog odlaska u trgovinu, jesi li ti, baš kao i mi, ljut/a kolika je količina nepotrebne plastike koja ide u tvoju košaru? Bezbrojne jednokratne plastične vrećice koriste se za pakiranje voća i povrća; čak i hrana s vlastitom prirodnom zaštitom ponekad dolazi s dodatnim plastičnim omotom!

Sve ovo je beskorisna plastika koja se bacanjem gomila u našim oceanima i prijeti morskom životinjskom i biljnom svijetu. Svake godine proizvedemo više od 300 milijuna tona plastike, od čega 8 milijuna tona završava u našim oceanima. Do 2050. godine predviđa se da će u moru biti više plastike nego ribe. I plastika je napravljena od fosilnih goriva. To značajno pridonosi klimatskim promjenama i šteti našem planetu, kao i našem životinjskom svijetu.

Zaustavimo ovu beskorisnu potrošnju plastike. Promjena je moguća.

Pozivamo trgovačke lance da rade s nama protiv jednokratne plastike smanjujući količinu plastične ambalaže koja se koristi u trgovinama i prijevozu robe. Pozivamo trgovačke lance da stupe u kontakt sa svojim dobavljačima kako bi zatražili od njih da smanje beskorisnu ambalažu i ponude alternativu svojim klijentima kad god je to moguće. Pozivamo trgovačke lance da vrše pritisak na donositelje odluka u svojim zemljama i u Bruxellesu da se dogovore o obvezujućim i konkretnim novim pravilima za smanjenje proizvodnje beskorisne plastike.

Potpiši našu peticiju kojom tražimo od trgovačkih lanaca diljem Europe da zauzmu stav protiv beskorisne plastike! #UseLessPlastic