Inter-Edu-Eco-App

Interaktivna edukacijska ekološka aplikacija (Inter-Edu-Eco-App) u svojoj funkciji objedinjuje nekoliko područja s ciljem poboljšanja svijesti građana o ekološkim problemima kojima smo okruženi.

Aplikacija je zamišljena kao multiaktivni sustav podjedinica (izbornika) s različitim namjenama i informacijama.

Uradi sam (DIY) – Ova jedinica donosi savjete, ideje i tehnike, a funkcija je zamišljena kao sustav kategoriziranih izbornika razvrstanih po namjeni, potrebnom materijalu i cjenovnim mogućnostima.
Savjeti i eko-zanimljivosti – korisnik može saznati zanimljivu činjenicu iz svijeta ekologije, te na taj način biti povezan i uključen u stečevine ekologije, te zaštiti okoliša u svijetu.
Odlagališta otpada – Dostupna odlagališta bila bi kartografski prikazana na mapi, koja bi bila programirana na način da korisniku pruža najkraći mogući put s ciljem uštede i smanjenjem štetne emisije plinova i gorive materija prilikom vožnje!
Razvrstavanje otpada – Jedinica bi sadržavala također i pravila za sortiranje otpada. Sortirati otpad i smeće možemo kod kuće (u vlastitom domaćinstvu) ili pak na zelenom otoku.
Putuj-Uštedi-Socijaliziraj se – Ova sekcija objedinjuje korist putnika, uštedu novca i energije te omogućava socijalnu interakciju i druženje.

intereduecoapp

Radom na projektu osmišljavanja interaktivne-edukacijske ekološke aplikacije nastojali smo usustaviti i temeljito iznijeti svoja stajališta o ljudskoj brizi za okoliš, prikazati odnos prošlostbudućnost na razini očuvanja prirode i iznijeti ideju kako promijeniti sadašnje stanje, te što možemo učiniti za bolje sutra. Ljudske sposobnosti su vrlo velike, međutim bez prirode su beznačajne. Stoga vođeni motivom, povećanja brige i pažnje okolišu bit ćemo korak bliže postizanju vlastitih ciljeva!

Marija Dundović, mentorica

Članovi tima:
Bruno Pavlinović
Doris Lulić
Tea Januš
• Helena Marić

Povratak na kategoriju INOVACIJA