Otpadom do umjetničkog djela

Naš cilj je bio da iskoristimo proces rada reciklaže kartona kao otpada u kojem smo njegovu površinu kao novijeg i suvremenog materijala iskoristili u primjeni stvaranja umjetničkog djela.

U ovom radu prikazana je tehnologija i proces oblikovanja dvoslojnog i troslojnog kartona gdje u svim opisanim fazama procesa rada mix medie nastaje novi likovni uradak nadahnut austrijskim slikarom Gustavom Klimtom.

dizajn1

dizajn2

U likovnom izražavanju razlučili smo sustave oblikovanja i poznavanjima svih navedenih potrebnih tehnika u dijagramu te smo ga pokušali primijeniti u cilju shvaćanja sustava unutar sustava svakog pojedinca dvodimenzionalnog prostora-reljef. Kako bi smo postali što slobodniji u osmišljavanju eko dizajna u svrhu prenamjene i produljenja trajanja kartona stalno potičemo eksperimentiranje i slobodu djelovanja osobnosti. Budući da smo uvijek u dijalogu sa svim fazama svog procesa rada sa kojim postajemo izražajniji i kreativniji, istraživanje nas uči boljem i sveobuhvatnijem likovnom stavu kao i poimanju svijeta.

Julijana Voloder, mentorica

Članovi tima:
Ariana Vukušić
Ružica Rimac
Emanuel Božić
• Beatris Grbavac
• Stela Skejić

Povratak na kategoriju DIZAJN