Potpišite za održivu energetsku budućnost!

Svojim potpisom podržite veću energetsku učinkovitost, uklanjanje korupcije iz energetskog sektora te dosljednu provedbu klimatsko-energetskih ciljeva Europske unije.

U sklopu višegodišnjeg projekta “Strategija održive energije za Jugoistočnu Europu”, udruge Društvo za oblikovanje održivog razvoja i Forum za slobodu odgoja pozivaju građanke i građane Hrvatske da potpišu peticiju kojom se potiče Vlada Republike Hrvatske, vlade zemalja Jugoistočne Europe, kao i Europska komisija, da bez odgode učine ono što mogu i trebaju:

Da ulože više u energetsku učinkovitost u kućanstvima, što će pomoći smanjivanju iznosa računa za električnu energiju koje plaćaju građani i građanke!

Da uklone korupciju unutar energetskog sektora provođenjem istraga i suđenja u slučajevima korupcije, što će potaknuti nove i odgovorne ulagače!

Da usvoje i ispune klimatske ciljeve koje je postavila Europska unija, uz njeno financiranje i podršku!

Jedno bi trebalo biti jasno: čak i bez pristupanja EU-u, bilo koja vlada koja želi najbolje za svoje građane i građanke, za njihovo zdravlje, kao i za gospodarstvo, provela bi ove mjere bez odgode.

Svojim potpisom podržite održivu energetsku budućnost Hrvatske i Jugoistočne Europe. Također, pozivamo vas da o ovoj iznimnoj temi razgovarate i sa svojom obitelji, prijateljima, kolegama i susjedima, te ih potaknete da se pridruže i podrže zahtjeve.

PETICIJA

Fotografija: Luka Tomac/Zelena akcija