Pozivamo vas na okrugli stol “Prava cijena hrane”

U organizaciji Ekološkog instituta Ecologica u suradnji s njemačkim Institutom za istraživanja u ekološkoj poljoprivredi, okrugli stol “Prava cijena hrane” održat će se 11. studenog 2016. u 12 sati, u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Cilj okruglog stola je informirati i potaknuti diskusiju o stvarnim troškovima proizvodnje i potrošnje hrane, uključujući i skrivene ekološke, socijalne i zdravstvene troškove. Način na koji se hrana proizvodi i konzumira ima ogroman utjecaj na naše zdravlje, okoliš i društvo u cjelini. Mnogi od ovih utjecaja nisu odmah niti jasno vidljivi, pa se o posljedicama koje naš današnji prehrambeni sustav ostavlja, u vidu degradacije prirode i okoliša, porasta kroničnih bolesti povezanih s hranom, smanjene vitalnosti ruralnih krajeva i lošeg položaja poljoprivrednih proizvođača te troškova koje snosi društvo u cjelini, nedovoljno govori.

Uvodno izlaganje: Sonja Karoglan Todorović, direktorica Ekološkog instituta Ecologica
Uvodničari: Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu, Branimir Dolibašić, nutricionist
Moderator: Mladen Iličković, novinar i urednik Eko zone, HRT

Pozivamo vas da svojim sudjelovanjem doprinesete radu okruglog stola i ovoj važnoj temi te da svoje sudjelovanje potvrdite do 9. studenog 2016., na e-mail adresu: ecologica@ecologica.hr.

Radujemo se vašem dolasku!