Predstavnici zelenih stranaka Europe sastali se u Lyonu na 23. Vijeću EGP-a

Nakon završenog proljetnog Vijeća u Zagrebu kojem je ORaH bio domaćin, Europska zelena stranka (EGP) ovoga puta se sastala od 13. – 15. studenog u Lyonu gdje se okupilo više od stotinu predstavnika nacionalnih zelenih stranka Europe. Kao predstavnik ORaH-a, na Vijeću EGP-a prisustvovao je zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik stranke Davor Škrlec.

Na 23. Vijeću izabrano je novo vodstvo EGP-a pa su tako za supredsjedatelje stranke ponovno izabrani Monica Frassoni i Reinhard Bütikofer na mandat od četiri godine, te Mar Garcia za funkciju glavne tajnice EGP-a. U sklopu trodnevnog događaja predstavnici zelene obitelji raspravljali su o budućnosti Euro zone i pripremama za nadolazeći sastanak na vrhu o klimatskim promjenama u Parizu COP21.

Nažalost, 23. Vijeće EGP-a u Lyonu zasjenio je tragični događaj, teroristički napad u Parizu, zbog kojega je subotnji dio programa o izbjegličkoj krizi i  cirkularnoj (kružnoj) ekonomiji otkazan u znak solidarnosti s francuskim narodom i kolegama.