Seminar za poduzetnice u Zagrebu – prijavite se!

Ured zastupnika Davora Škrleca u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira 17. lipnja u Zagrebu drugi u nizu seminara za poduzetnice s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim i gospodarskim aktivnostima Hrvatske. Poticanje ženskog poduzetništva visoko je na listi prioriteta Europske unije pa vjerujemo kako upravo ovim putem i vašim aktivnim sudjelovanjem možemo zajednički dati doprinos ostvarenju tog cilja.

Za Hrvatsku se još uvijek može reći kako je relativno mlada tranzicijska zemlja u kojoj su društvene vrijednosti, a među kojima i one poduzetničke, još uvijek u fazi izgradnje, odnosno, u fazi učvršćivanja i stabilizacije. O prostoru za poboljšanja posebice poduzetničkog ozračja govori i najnovije istraživanje provedeno u 23 države Europske unije, u kojemu je Hrvatska nažalost zaposjela začelje. U pet od 11 elemenata ispitivanja poduzetničke klime Hrvatska je bila na uvjerljivom posljednjem mjestu. Jasan je to pokazatelj kako malo i srednje poduzetništvo kao nositelj većine gospodarstva u Europskoj uniji mora biti ključno i u razvoju gospodarstva Hrvatske, a žene ovdje imaju posebnu ulogu s obzirom na njihovu nedovoljnu uključenost.

Seminar uključuje četiri tematske radionice koje će voditi priznati stručnjaci, Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, mr. sc. Ivana Radić, voditeljica marketinga Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i dr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem on-line obrasca.

ON-LINE OBRAZAC

PROGRAM

PREDAVAČI