Škrlec pozvao u Bruxelles predstavnike udruga za održivi razvoj

Na poziv zastupnika ORaH-a u Europskom parlamentu, Davora Škrleca, u Bruxellesu će od 13. do 15. listopada boraviti 30-ak predstavnika udruga civilnog društva za održivi razvoj i lokalnih akcijskih grupa (LAG) s područja otoka i gradova dalmatinskih i primorskih županija. Cilj njihova posjeta je upoznati se s radom institucija Europske unije te sudjelovati u Europskom tjednu regija i gradova (The Open Days 2015) koji će se ove godine u Bruxellesu održati od 10. do 15. listopada.

Tijekom trajanja ove manifestacije gradovi i regije diljem Europske unije predstavit će svoje sposobnosti u provođenju kohezijske politike i stvaranju novih radnih mjesta ističući pritom važnost razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini. Zastupnik Škrlec smatra kako je ovaj događaj izvrsna prilika za predstavnike sektora civilnog društva koji dolaze iz manjih sredina, osobito otoka.

“Kroz posjet naši će predstavnici imati priliku stjecati nova znanja i vještine te se povezati s europskim stručnjacima u području lokalnog i regionalnog razvoja. Održivi razvoj i zelena radna mjesta rješenja su za ostanak i vraćanje mladih na otoke. Nadam se kako će stečeno iskustvo i znanje prenijeti u svoju sredinu na dobrobit svoje lokalne zajednice”, poručio je Škrlec.

30-ak predstavnika koji će posjetiti Bruxelles: Udruga Buđenje (Šolta), Udruga Održivi otok (Jelsa, Hvar), Udruga Šoltanski glazbeni zbor Olinta i Općina Šolta, ANTROPOP (Rab), TZ Lastovo, TZ Komiža, Nezavisna udruga mladih Fabrika ideja, LAG Škoji, Udruga Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj, Grad Vis, Lab 852 d.o.o., Udruga Tartajun, Udruga Krok, Udruga “Sportsko društvo TAKMAC”, Ragbi klub Brač, Udruga Hrapoćusa, Kazalište BESA, Udruga za promicanje održivog razvoja Trim-Vrboska, Udruga Argonauta (Tisno), 100% RES Susak, Udruga Mogu (Split)