Škrlec: Trend porasta žena u politici i poduzetništvu može donijeti Hrvatskoj pozitivne promjene

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) organizirao je danas u Zagrebu drugi u nizu besplatnih seminara za poduzetnice s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim i gospodarskim aktivnostima Hrvatske.

“Postoje mnoge barijere u razvoju poduzetništva, od pravno-administrativnih do poreznih, ali najveće od svega su one društveno uvjetovane. Malo i srednje poduzetništvo kao nositelj većine gospodarstva u Europskoj uniji mora biti ključno i u razvoju gospodarstva Hrvatske, a žene ovdje imaju posebnu ulogu s obzirom na njihovu nedovoljnu uključenost. Žalosno je kako u sazivu Hrvatskog sabora od 151 zastupnika trenutno sjedi samo 30 žena, odnosno svega 20%, što je znatno manje od 37% žena u Europskom parlamentu. Sve dok žene ne budu jednako zastupljene u političkom životu Hrvatske, ne možemo očekivati veće promjene ni u ostalim sektorima, posebice gospodarskom. Ogroman je potencijal koji leži u ženskom poduzetništvu, a kako bismo ga otvorili moramo više ulagati u obrazovanje i poticanje poduzetničkog duha na svim razinama.” – poručio je Škrlec.

Seminar je obuhvatio četiri tematske radionice koje su vodili Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Ivana Radić, voditeljica marketinga Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, i dr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Prezentacije:

1. Dobrom prezentacijom sebe i svog poduzetništva do tržišnog uspjeha

2. Red Velvet Rope Policy ili kako birati svoje klijente

3. Bonton u poslovnim odnosima

4. Informacijske tehnologije za podršku i razvoj poslovanja