Zastupnik ORaH-a Davor Škrlec predstavio EU ured za građane

Zastupnik ORaH-a u Europskom parlamentu, Davor Škrlec, danas je u Crnčićevoj ulici 18 u Zagrebu predstavio svoj novi ured, namijenjen informiranju građana o svim aktivnostima koje će provoditi u svom petogodišnjem mandatu.

Novi ured opremljen je informacijskim i komunikacijskim tehnologijama koje omogućavaju mladom timu asistenata i stažista svakodnevnu komunikaciju na relaciji Bruxelles-Strasbourg-Zagreb. Time je prostor na maksimirskoj adresi u potpunosti zaslužio naziv “E-ured” zbog načina primjene novih tehnologija u organizaciji rada. Bez obzira gdje se trenutno nalaze, zastupnik Škrlec i njegovi asistenti imaju potpuni pristup vlastitom virtualnom informacijskom prostoru. Tako, primjerice, sve važne dokumente prikupljaju, obrađuju i odašilju u elektroničkom, digitalnom obliku te pohranjuju u tzv. “oblak”. Zahvaljujući E-uredu, asistenti u svakom trenutku mogu pratiti rad zastupnika, odbore i plenarne sjednice te tako pravovremeno informirati građane o aktivnostima iz Europskog parlamenta.

Također, putem E-ureda građani imaju mogućnost izravne komunikacije s jedinim hrvatskim predstavnikom u klubu zastupnika Zelenih/ESS u Europskom parlamentu. Osim zaprimanja upita putem službene web stranice, e-maila ili društvenih mreža, asistenti zastupnika Škrleca u svom su uredu na raspolaganju zainteresiranoj javnosti od ponedjeljka do petka. Ovo je ujedno i početak osnivanja nacionalne mreže kontakt ureda diljem Hrvatske koji će služiti za razmjenu mišljenja i savjeta cjelokupne zainteresirane javnosti.

Službenom predstavljanju ureda zastupnika ORaH-a u Europskom parlamentu prisustvovala je i predsjednica stranke Mirela Holy. Kako bi simbolično obnovili sjećanje na glavnu poruku predizborne kampanje za Europski parlament – “Posadimo ORaH u EU”, zajedno su posadili stablo oraha u dvorištu novog ureda.