Zastupnik Škrlec na otvaranju ureda u Splitu najavio suradnju sa ženama poduzetnicama

Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec u subotu, 12. ožujka, službeno je predstavio svoj regionalni ured u Splitu na adresi Ljudevita Posavskog 14. Kroz rad ureda zainteresirana javnost i lokalna samouprava dalmatinske regije imat će priliku za direktno informiranje, razmjenu mišljenja i savjeta sa zastupnikom i njegovim suradnicima.

“Kroz rad u Odborima Europskog parlamenta čiji sam član, posebno se zalažem za poticanje razvoja gospodarstva i malog poduzetništva na lokalnoj i regionalnoj razini. Primjenjujući principe kružne ekonomije, grad Split kao drugi po veličini grad u Hrvatskoj ima veliki potencijal za razvoj mikro i malog poduzetništva, stvaranje zelenih radnih mjesta i priliku postati prvi pametni grad u Hrvatskoj. Regionalni ured bit će centar koji će pomoći poduzetnicima u umrežavanju s poduzetničkim organizacijama u EU i obrazovanju da postanu uspješniji i konkurentniji, promovirati principe EU zadrugarstva te lokalnog usmjerenja prema ekološkoj poljoprivredi i održivom turizmu.” – rekao je Škrlec.

U budućim aktivnostima ureda od posebnog značaja je i uspostavljena suradnja s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom koji će provoditi zajedničke programe edukacije žena poduzetnica u Dalmaciji.

“Centar je digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica koja ima za cilj potaknuti razmjenu znanja, inovacija i tehnologija te ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu. Vjerujemo da će se upravo ta misija učinkovito stopiti s djelovanjem zastupnika Škrleca i otvorenim uredom u Splitu kako bi buduće poduzetnice na jednom mjestu dobile potrebne edukacije, informacije, poduku, ali prije svega ohrabrenje i poticaj za svoje poduzetništvo.” – izjavila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Ovom prilikom predstavljeni su i uspješni primjeri ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, projekt “Priroda te moli – recikliranje zavoli” iz Zagreba i zadružna pivovara BRLOG iz Zadra.