Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec u posjetu Splitu i Hvaru

Potpredsjednik ORaH-a i zastupnik u Europskom parlamentu, Davor Škrlec, sudjelovat će u Splitu, 19. lipnja, na konferenciji “Zajednička ribarstvena politika EU i budućnost ribara u Republici Hrvatskoj” gdje će se polemizirati o bitnim odrednicama Zajedničke ribarstvene politike EU koje predstavljaju važan faktor u oblikovanju načina života i ekonomskog razvoja obalnih područja Republike Hrvatske.

Kako bi se dala veća pozornost otočnoj problematici, zastupnik Škrlec će u vremenu od 20. do 21. lipnja biti u posjetu otoku Hvaru. U subotu 20. lipnja, sudjelovat će na manifestaciji Etno Hvar festival u Humcu gdje će imati priliku direktno komunicirati s mještanima i posjetiteljima na temu “Europska strategija 2020. za održivi razvoj hrvatskih otoka”, kao i o drugim temama koje interesiraju otočane, poput eksploatacije nafte na Jadranu i sl.

Za ORaH-ovog europarlamentarca ova će manifestacija također biti prilika za komunikaciju i poticanje rada lokalne akcije grupe (LAG) Škoji kao prirodnih inkubatora teritorijalnog preustroja Hrvatske jer upravo oni uklanjaju administrativne granice koje sprječavaju razvoj otoka.

Kako bi promovirao zelenu poljoprivredu kao jednu od temeljnih razvojnih grana otoka Hvara, zastupnik Škrlec 21. lipnja bit će gost obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) Pinjata, jednog od vodećih proizvođača hvarskih autohtonih vina iz Vrbanja, a posjet će završiti na OPG-u u Vrboskoj koji se bavi ekološkim uzgojem maslina.