Škrlec: Slavonke u borbi protiv nezaposlenosti i iseljavanja

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) organizirao je danas u Osijeku treći u nizu besplatnih seminara za poduzetnice s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim i gospodarskim aktivnostima Hrvatske.

“Za razliku od Splita i Zagreba, današnji seminar u Osijeku naišao je na dosad najveći interes prijavljenih polaznica, što očito upućuje na veliki problem nezaposlenih u Slavoniji i Baranji. Upravo zbog toga održane radionice imale su za cilj motivirati i prenijeti praktična znanja kako bi žene krenule odlučnije u poduzetničke vode i time pridonijele zaustavljaju negativnog trenda iseljavanja stanovništva s istoka Lijepe naše. Postoje mnoge barijere u razvoju poduzetništva, od pravno-administrativnih do poreznih, ali najveće od svega su one društveno uvjetovane. Shvaćanje važnosti uloge žena u sveukupnim ekonomskim odnosima može dodatno potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva na kojem uostalom počiva većina gospodarstva Europske unije. U Hrvatskoj je potrebno i s najviše razine poslati poruku koja će jasno i nedvosmisleno podržati žene u njihovim poduzetničkim poduhvatima te kontinuirano ulagati u obrazovanje i edukaciju. Drago mi je ovom prilikom najaviti izlazak knjige pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta “Ja (ne)mogu biti poduzetnica” povodom Međunarodnog dana poduzetnica koji se obilježava 19. studenog. Sve zainteresirane poduzetnice i one koje to žele postati mogu se javiti mojem uredu za svoj besplatni primjerak.“ – rekao je Škrlec.

“Od proljeća ove godine kada je Virtualni ženski poduzetnički centar uspostavio suradnju sa zastupnikom Škrlecom te njegovim timom, više od stotinjak žena iz Splita, Zagreba te sada Osijeka prošlo je kroz besplatne edukacije za pokretanje ili unapređenje poduzetništva. To je iznimno poželjan vjetar u jedra žena koje nastoje kroz otvaranje vlastitih tvrtki ili obrta, ne samo osigurati svoje radno mjesto, nego i razvojem poslovnih aktivnosti otvarati i nova. Radujem se što projekt ide dalje, u cilju promicanja i poticanja ženskog poduzetništva.“ – rekla je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.

Prezentacije:

1. Dobrom prezentacijom sebe i svog poduzetništva do tržišnog uspjeha

2. Red Velvet Rope Policy ili kako birati svoje klijente

3. Bonton u poslovnim odnosima

4. Informacijske tehnologije za podršku i razvoj poslovanja

5. Korisni (besplatni) alati u “digitalnom uredu“